Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • Gezond & Zeker komt naar jouw regio!

  We mogen weer! Voor het eerst in 2 jaar organiseert Gezond & Zeker weer een fysieke bijeenkomst. Op 20 juni zijn alle regionale ergocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals van harte uitgenodigd in de ReeHorst in Ede voor een Gezond & Zeker Regiodag. De inschrijving voor deze dag is nu geopend!

  28 april 2022

  Lees verder >>
 • 17 januari 2022: Gezond & Zeker LIVE!

  Maandag 17 januari organiseert Gezond & Zeker de eerste ‘Gezond & Zeker live!’. In deze interactieve talkshow praten we je bij over de laatste inzichten rondom fysieke belasting, agressie en werkbalans in zorg en welzijn. Aan het woord komen wetenschappers, experts en ervaringsdeskundigen. Van hen krijg je praktische tips waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt. Daarnaast geven we inzicht in alle nieuwste tools van Gezond & Zeker: de BeleidsSpiegel Psychosociale Arbeidsbelasting en het BlijfGezond boekje.

  1 november 2021

  Lees verder >>
 • Onderzoek Gezond & Zeker: plafondtilsystemen gunstig voor zorgverlener en cliënt

  De implementatie van plafondtilsystemen heeft positieve effecten op de fysieke belasting van zorgverleners, hun tijdinzet en de beleving van de cliënten. Lichamelijke klachten van zorgverleners zijn in korte tijd flink afgenomen, voor cliënten zijn de systemen comfortabeler en minder vermoeiend. Daarnaast levert het gebruik ook een duidelijke tijdbesparing op ten opzichte van andere tilsystemen. Dit blijkt uit onderzoek  van Gezond & Zeker in samenwerking met de Zeeuwse zorgorganisatie SVRZ.

  7 december 2021

  Lees verder >>
 • Interview plafondliften onderzoek: “Geen zware nekklachten meer”

  Ilona Beerens is leerling-verzorgende IG bij SVRZ, een aanbieder van ouderenzorg in Zeeland. Doordat ze op de long stay-afdeling somatiek met de nieuwe plafondlift zorg verleent, heeft Ilona veel minder last van haar nek.

  7 december 2021

  Lees verder >>
 • Interview plafondliften onderzoek: “Gaan we weer vliegen?”

  Lindy werkt op de afdeling Neurorevalidatie. Net als Ilona en Alina deed ze mee aan het onderzoek naar het gebruik van plafondliften. “Een plafondlift is een takel aan een rail, die tussen twee vaste dwarsrails op en neer kan bewegen”, legt de verpleegkundige uit. “Als het dwarsbalkje in de hoofdletter ‘H’.”

  7 december 2021

  Lees verder >>
 • Hoge scores voor Gezond & Zeker

  De abonnees van de Gezond & Zeker nieuwsbrief hebben grote waardering voor het gelijknamige programma, dat zich richt op duurzame inzetbaarheid van medewerkers in zorg en welzijn. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek in opdracht RegioPlus. Maar liefst 80% van de respondenten maakt gebruik van één of meerdere producten/tools, die met gemiddeld een 8 gewaardeerd worden. Meer dan 60% geeft aan door Gezond & Zeker beter in staat te zijn om zijn/haar rol te vervullen.

  18 oktober 2021

  Lees verder >>

Laad meer resultaten