Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • Aktieblok handleiding

  Het Aktieblok is een handig en eenvoudig hulpmiddel om problemen rond bijvoorbeeld fysieke belasting of agressie op de werkvloer concreet en snel op te lossen. Maar eigenlijk is het voor allerlei problemen een heel handig instrument.

  19 juli 2021

  Lees verder >>
 • Online BeleidsSpiegel fysieke belasting

  Is het beleid fysieke belasting in uw organisatie op orde? Als je antwoord wilt op die vraag, biedt de Arbocatalogus van je branche je een handig instrument: de BeleidsSpiegel. De BeleidsSpiegel is een checklist die helpt om het beleid fysieke belasting in uw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken zoals ze zijn vastgelegd in de arbocatalogus. Het is een belangrijk instrument, maar het was altijd lastig om in te vullen. Daarom is er nu een handige online BeleidsSpiegel ontwikkeld in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. Na een pilot in de praktijk biedt Gezond & Zeker je die online-versie aan.

  20 augustus 2020

  Lees verder >>
 • Praktijkinformatiefolders – Overzicht

  Speciaal voor de werkvloer zijn er Praktijkinformatiefolders ontwikkeld over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Makkelijk om ze nog eens door te nemen, of om te delen onder collega’s! Op deze pagina kun je alle Praktijkinformatiefolders vinden die Gezond & Zeker aanbiedt.

  22 augustus 2019

  Lees verder >>
 • Praktijkrichtlijnen – Overzicht

  Speciaal voor de werkvloer zijn er handige posters ontwikkeld waarop de praktijkrichtlijnen staan afgebeeld. Makkelijk om ze nog eens door te nemen, of om op te hangen op de werkvloer!

  28 augustus 2018

  Lees verder >>
 • Instrumenten fysieke belasting – Mobiliteitsklassen

  In de mobiliteitsklassen worden op grond van de functionele mobiliteit cliënten in vijf mobiliteitsklassen ingedeeld (A,B,C,D en E), dus niet op grond van een ziektebeeld, maar op grond van de beperkingen / mogelijkheden die je cliënt heeft om mee te werken aan bijvoorbeeld transfers. De mobiliteitsklassen worden in veel andere instrumenten gebruikt, zoals Transferprotocol en TilThermometer.

  12 januari 2018

  Lees verder >>
 • Instrumenten fysieke belasting – HZ-meter

  De HZ-meter is een instrument om de fysieke overbelasting bij medewerkers huishoudelijke zorg in de Thuiszorg vast te stellen. De HZ-meter is een checklist die voor elke cliëntsituatie wordt ingevuld. De fysieke belasting is onderverdeeld in tien taken: negen huishoudelijke zorgtaken en een vraag om na te gaan of medewerkers ook betrokken zijn bij cliëntentransfers of lichamelijke zorg voor cliënten.

  12 januari 2018

  Lees verder >>

Laad meer resultaten