Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Onderhoud van Hulpmiddelen: wat is jouw verantwoordelijkheid?

  Tilliften helpen je om gezond je werk te kunnen blijven doen. Dat staat vast en we kunnen ook echt niet meer zonder in de zorg. Ze zijn een vanzelfsprekend onderdeel van je werk geworden. Daarom sta je er wellicht niet altijd bij stil, maar tilliften en andere hulpmiddelen die je als zorgverlener gebruikt moeten natuurlijk ook onderhouden worden. Want hulpmiddelen slijten, er moeten onderdelen vervangen of gerepareerd worden en op den duur zal er zelfs een nieuw hulpmiddel moeten komen. Als dat allemaal niet op tijd wordt gedaan, kunnen er ongelukken gebeuren.

  21 juni 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Op vakantie! En de tillift dan?

  Gelukkig zijn er steeds meer vakantie locaties waar ook tilliften of zelfs plafondtilliften aanwezig zijn. Maar soms willen cliënten net naar een plek waar dat niet of nog niet zo is.

  20 juni 2022

  Lees verder >>
 • Documentaire over corona lockdown in verpleeghuis

  Carmen verloor haar vader tijdens corona. Met haar moeder worstelde ze die laatste periode niet alleen met het verlies van hun geliefde, maar ook met de corona regels van het verzorgingshuis. Echt afscheid nemen mocht en kon niet, alleen haar moeder mocht op bezoek. Op de afdeling waar haar vader verbleef heerste corona en werd afgesloten voor bezoek. Uiteindelijk zijn er 11 van de 20- bewoners overleden, onder andere haar vader.

  21 juni 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Normen voor Tillen een beetje in beweging?

  Zoals je weet zijn onze Praktijkrichtlijnen gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde normen. De praktijkrichtlijnen kan je hier vinden. Ze zijn direct ontleend aan zogenaamde ISO normen: ingewikkelde, dikke en slecht leesbare rapporten. Voor het tillen in de zorg is er zelfs een speciale; de CEN ISO TR 12296. Vanuit Nederland hebben we daar actief een rol in gespeeld en je zult veel informatie vanuit Nederland erin herkennen.

  23 mei 2022

  Lees verder >>
 • Innovatieprijs voor een aanvulling op een plafondtilsysteem

  Je kent vast al de successen die geboekt zijn met de grootschalige introductie van plafondtilsystemen. Vanuit Gezond & Zeker werd onderzoek gedaan. Het verslag kan je hier downloaden. En de komende tijd zullen we meer informatie over de inzet hiervan met je delen. Zo werden er op de Gezond & Zeker LIVE dag veel verzoeken gedaan om een kosten-baten analyse te maken. Die zijn we ook aan het ontwikkelen.

  23 mei 2022

  Lees verder >>
 • Gezond & Zeker komt naar jouw regio!

  We mogen weer! Voor het eerst in 2 jaar organiseert Gezond & Zeker weer een fysieke bijeenkomst. Op 20 juni zijn alle regionale ergocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals van harte uitgenodigd in de ReeHorst in Ede voor een Gezond & Zeker Regiodag. De inschrijving voor deze dag is nu geopend!

  28 april 2022

  Lees verder >>

Laad meer resultaten