Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Is de ZelfredzaamheidsRadar evidence based?

  Omdat de ZelfredzaamheidsRadar (ZRR) steeds vaker wordt gebruikt, krijgen we ook steeds vaker de vraag of de tool eigenlijk wel gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek (‘evidence based’). Ook kiezen verpleegkundigen in opleiding regelmatig voor het doen van een project met de ZRR in het kader van hun studie. En dan moeten zij ook deze vraag beantwoorden.

  22 november 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Filmpjes voor medewerkers in ondersteunende diensten

  Je kent vast alle filmpjes over til- en transferhandelingen die je op www.goedgebruik.nl kunt vinden. Gezond & Zeker heeft ervoor gezorgd dat ze allemaal overzichtelijk te bekijken zijn en we zorgen dat er nieuwe filmpjes bijkomen.

  22 november 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Vallen en het voorkomen ervan

  De gevolgen van een val voor ouderen zijn nogal eens dramatisch en soms catastrofaal. Een gebroken heup betekent een nieuwe heup, een pittige operatie en een complexe revalidatie die voor kwetsbare ouderen niet altijd succesvol verloopt. Voorkomen van een val is het mooiste, maar helemaal voorkomen is niet realistisch. Daarom verdient het beperken van de ernstige gevolgen veel aandacht.

  25 oktober 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Draaien, kantelen en buiklig op de IC

  Gelukkig blijft het aantal patiënten op de IC als gevolg van Corona nog te overzien. Toch blijft die zorg voorlopig wel nodig en dus ook de complexe transfers die soms nodig zijn. Het verplegen van iemand in buiklig op de IC betekent dat bijvoorbeeld iemand met enige regelmaat in die houding moet worden gelegd, terwijl er vaak van alles aan die patiënt verbonden is dat niet los mag raken.

  25 oktober 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Ergonomisch gipsen

  Het aanpakken van fysieke overbelasting in een ziekenhuis is niet zo eenvoudig. Vooral omdat de diversiteit in taken enorm groot is. Zo lijken de werkzaamheden van bijvoorbeeld Spoedeisende Hulp totaal niet op die van de poli, of op die van de OK’s. Of het restaurant, of de neurologie. Eigenlijk zijn het allemaal (mini) disciplines met hun eigen taken, hun eigen ergonomische uitdagingen en dus ook hun eigen oplossingen.

  25 oktober 2022

  Lees verder >>
 • Test Ergocoach, wat is je rol?

  Je hebt allerlei soorten ErgoCoaches en het kan leuk en goed zijn om er eens bij stil te staan welk type jij bent. Doe onderstaande test en kijk welke rol je zelf speelt. Naarmate je meer punten hebt, kom je meer in de richting van de lichte ergocoachrol die je nu veel ziet. Vraag ook je collega ErgoCoaches om de test te doen!

  28 september 2022

  Lees verder >>

Laad meer resultaten