Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Normen voor Tillen een beetje in beweging?

  Zoals je weet zijn onze Praktijkrichtlijnen gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde normen. De praktijkrichtlijnen kan je hier vinden. Ze zijn direct ontleend aan zogenaamde ISO normen: ingewikkelde, dikke en slecht leesbare rapporten. Voor het tillen in de zorg is er zelfs een speciale; de CEN ISO TR 12296. Vanuit Nederland hebben we daar actief een rol in gespeeld en je zult veel informatie vanuit Nederland erin herkennen.

  23 mei 2022

  Lees verder >>
 • Innovatieprijs voor een aanvulling op een plafondtilsysteem

  Je kent vast al de successen die geboekt zijn met de grootschalige introductie van plafondtilsystemen. Vanuit Gezond & Zeker werd onderzoek gedaan. Het verslag kan je hier downloaden. En de komende tijd zullen we meer informatie over de inzet hiervan met je delen. Zo werden er op de Gezond & Zeker LIVE dag veel verzoeken gedaan om een kosten-baten analyse te maken. Die zijn we ook aan het ontwikkelen.

  23 mei 2022

  Lees verder >>
 • Gezond & Zeker komt naar jouw regio!

  We mogen weer! Voor het eerst in 2 jaar organiseert Gezond & Zeker weer een fysieke bijeenkomst. Op 20 juni zijn alle regionale ergocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals van harte uitgenodigd in de ReeHorst in Ede voor een Gezond & Zeker Regiodag. De inschrijving voor deze dag is nu geopend!

  28 april 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Ongewenst gedrag van cliënten is niet gewoon

  Het hoort er nou eenmaal bij… of niet?!

  De vele nieuwsberichten hierover van de laatste tijd zijn het topje van de ijsberg; van The Voice, Ajax en ja ook de zorg helaas. Seksuele intimidatie, racistische opmerkingen, pesten… en ga zo maar door komt veel voor: te veel. De schade voor jou kan allerlei vormen hebben. Vaak is je vertrouwen geschaad, je gaat twijfelen aan je eigen deskundigheid of je wordt angstig.

  28 april 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Toch nog klachten? Wat nu? Hmm…

  Als je ondanks alles toch nog rugklachten of andere klachten aan je bewegingsapparaat hebt, blijf er dan niet mee doorlopen. Bespreek het met je leidinggevende, collega’s, ErgoCoach of arbocoördinator. Blijf wel zo veel mogelijk bewegen. Want beweging zorgt er meestal voor dat je eerder van de pijn af bent. Doe het wel rustig aan. Zwemmen, fietsen of wandelen zijn dan prima activiteiten.

  28 april 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Transfers: technieken en principes: een mooi stel

  Op onze site www.goedgebruik.nl vind je de meest voorkomende til- en transfertechnieken op de juiste wijze uitgevoerd. Je vindt er filmpjes en pdf’s en met de QR codes kan ze zo aan de slag: waar je ook bent en helemaal gratis. Je kunt natuurlijk ook het hele Gebruiksboekje bestellen.

  28 april 2022

  Lees verder >>

Laad meer resultaten