Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Sok met Gevoel?

  Soms kunnen cliënten ogenschijnlijk zomaar, zonder duidelijke aanleiding agressief worden of andere vormen van onbegrepen gedrag laten zien. Liefst wil je dat voorkomen en een escalatie vòòr zijn: voor de cliënt zelf en voor jullie als zorgverleners. Maar de signalen zijn niet altijd even duidelijk.

  24 mei 2023

  Lees verder >>
 • In memoriam: Ronald Geelen

  Begin april overleed Ronald Geelen. Hij was vanaf het begin bij Gezond & Zeker betrokken. Als je aanwezig was op een van de Gezond & Zeker dagen heb je hem vast gezien of ontmoet. Hij kwam vaak op zijn motor. Jarenlang zette hij zich met veel passie in voor zorgmedewerkers èn voor cliënten. Hij zag dat ze niet zonder elkaar konden en had altijd aandacht voor beiden. Al zijn teksten, de workshops, zijn inbreng bij e-learningmodules, de agressie-pocket en nog heel veel meer waren daarvan doordesemd.  

  24 mei 2023

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Leren over fysieke belasting voor ondersteunende diensten

  Het idee is simpel: beantwoord twaalf vragen over fysieke belasting en ‘de computer’ geeft jou een individueel leeradvies. Precies over de onderwerpen waar jij wat over wil leren. Je krijgt met linkjes naar filmpjes, interessante artikelen, e-learnings, etc. Direct op je scherm en in je mail.

  24 mei 2023

  Lees verder >>
 • Een uitverkochte Regiodag in Deventer

  Afgelopen dinsdag 16 mei vond de Gezond & Zeker Regiodag Deventer plaats. Het was een bijzondere editie, want hij was volledig uitverkocht. Ruim 200 ergo- en veiligheidscoaches kwamen naar de Schouwburg in Deventer voor een dag vol kennisdelen over fysieke belasting, agressie en werkbalans. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement!

  17 mei 2023

  Lees verder >>
 • Nieuwe video’s in de maak voor jou

  Zoals je weet heeft Gezond & Zeker onderzoek mogen doen naar de effecten van de inzet van plafondtilsystemen bij SVRZ in Zeeland: een bijzonder en succesvol project van deze Zeeuwse zorgorganisatie. Maar om goed te begrijpen wat de voor- en wellicht nadelen zijn van die systemen zijn woorden en cijfertjes niet genoeg en worden er op dit moment video’s voorbereid zodat je zelf kunt zien hoe het eruit ziet.

  19 april 2023

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Gebruik je volle handen

  In de zorg wordt er veel gereden. Denk aan het rijden met tilliften, rolstoelen, maaltijdwagens, linnenkarren en bedden. Als je te zwaar moet manoeuvreren, dat kan zijn omdat hetgeen je moet duwen te zwaar is, maar het kan zijn dat je het niet goed doet. Dan kan dat vooral leiden tot nek-, schouder- of knieklachten. De Praktijkrichtlijn Fysieke Belasting voor duwen, trekken en manoeuvreren is: niet meer dan 25 kilo met twee handen (maximaal 15 kilo per hand). Wanneer de trekkracht vooral vanuit de vingers komt is het maximum vijf kilo.

  19 april 2023

  Lees verder >>

Laad meer resultaten