Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Werkomstandigheden & cultuur

Home » Werkomstandigheden & cultuur
 • PreGo! Tip – Sok met Gevoel?

  Soms kunnen cliënten ogenschijnlijk zomaar, zonder duidelijke aanleiding agressief worden of andere vormen van onbegrepen gedrag laten zien. Liefst wil je dat voorkomen en een escalatie vòòr zijn: voor de cliënt zelf en voor jullie als zorgverleners. Maar de signalen zijn niet altijd even duidelijk.

  24 mei 2023

  Lees verder >>
 • In memoriam: Ronald Geelen

  Begin april overleed Ronald Geelen. Hij was vanaf het begin bij Gezond & Zeker betrokken. Als je aanwezig was op een van de Gezond & Zeker dagen heb je hem vast gezien of ontmoet. Hij kwam vaak op zijn motor. Jarenlang zette hij zich met veel passie in voor zorgmedewerkers èn voor cliënten. Hij zag dat ze niet zonder elkaar konden en had altijd aandacht voor beiden. Al zijn teksten, de workshops, zijn inbreng bij e-learningmodules, de agressie-pocket en nog heel veel meer waren daarvan doordesemd.  

  24 mei 2023

  Lees verder >>
 • Beleidsrichtlijn Psychosociale Ondersteuning Zorgprofessionals beschikbaar

  Deze beleidsrichtlijn geeft informatie en adviezen waarmee zorgorganisaties stressgerelateerde gezondheidsklachten zoveel mogelijk kunnen voorkomen. De coronacrisis vormde de aanleiding voor de ontwikkeling van deze beleidsrichtlijn.

  24 mei 2023

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Leren over fysieke belasting voor ondersteunende diensten

  Het idee is simpel: beantwoord twaalf vragen over fysieke belasting en ‘de computer’ geeft jou een individueel leeradvies. Precies over de onderwerpen waar jij wat over wil leren. Je krijgt met linkjes naar filmpjes, interessante artikelen, e-learnings, etc. Direct op je scherm en in je mail.

  24 mei 2023

  Lees verder >>
 • Een uitverkochte Regiodag in Deventer

  Afgelopen dinsdag 16 mei vond de Gezond & Zeker Regiodag Deventer plaats. Het was een bijzondere editie, want hij was volledig uitverkocht. Ruim 200 ergo- en veiligheidscoaches kwamen naar de Schouwburg in Deventer voor een dag vol kennisdelen over fysieke belasting, agressie en werkbalans. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement!

  17 mei 2023

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Rekening houden met Diversiteit: hoe doe je dat?  

  Een van de mooie kanten van je beroep als zorgverlener is de omgang met diversiteit bij je cliënten: verschillen in culturele achtergrond, gender diversiteit en ook verschillen in geletterdheid en gezondheidsvaardigheden. Al je cliënten wil je optimaal zorg kunnen bieden, rekening houdend met die diversiteit. Dat is niet altijd eenvoudig. Vanuit Zorg voor Beter is er een mooi overzicht gemaakt met vaak heel praktische achtergrondinformatie waar je veel aan kunt hebben.

  19 april 2023

  Lees verder >>

Laad meer resultaten