Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Werkomstandigheden & cultuur

Home » Werkomstandigheden & cultuur
 • PreGo! tip – BMI40+ client gaat zitten met twee plafondliften

  Als je niet-obese cliënten wilt helpen bij het tot zit komen kan een papegaai, een touwaddertje, het omhoog zetten van het elektrisch hoofdeinde van het bed, aangevuld met wat lichte hulp van jou voldoende zijn. Maar als je client zwaarder is, denk aan BMI van meer dan 40 en Mobiliteitsklasse D of E heeft, dan is dat meestal niet de oplossing.  Ook omdat de obese cliënt bij het tot zit komen door middel van het omhoog zetten van het hoofdeinde, ademhalingsproblemen krijgen. Het hoofdeinde drukt dan als het ware de client in elkaar. 

  21 maart 2023

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Veerkracht bij zorgverleners

  Het is duidelijk dat niet alleen het werven, maar vooral het behoud van zorgverleners cruciaal is om ook in de toekomst zorg te kunnen blijven geven. Daarom worden allerlei maatregelen genomen om de werkdruk en arbeidsbelasting te verlagen. Maar hoe zit het met de belastbaarheid van zorgverleners: hoe veerkrachtig zijn zij zelf en kan daarin meer steun geboden worden.

  21 maart 2023

  Lees verder >>
 • Kom naar één van de Gezond & Zeker Regiodagen: inschrijving is geopend!

  Gezond & Zeker organiseert dit voorjaar maar liefst twee Regiodagen. Voor beide Regiodagen is de inschrijving nu geopend. Een Regiodag staat helemaal in het teken van het ontwikkelen en delen van kennis over het terugdringen en voorkomen van verzuim onder zorg- en welzijnsmedewerkers. Zien we jou op 3 april in Eindhoven of op 16 mei in Deventer?

  22 februari 2023

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – de nieuwe online ZelfredzaamheidsRadar

  Voor de gebruikers van de ZelfredzaamheidsRadar was het een lang gekoesterde wens: kunnen klikken op een domein (taartpunt) zodat er tips, slimmigheidjes en hulpmiddelen verschijnen die kunnen helpen bij uitdagingen voor dat domein. Dat kan dus nu.

  22 februari 2023

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Zware koffie?

  Je hoort weleens dat het iemand in de rug schoot toen hij bijvoorbeeld alleen maar een kop koffie van een tafeltje tilde. De klachten komen natuurlijk niet door dat kopje koffie. Het is dan nét de druppel die de emmer van jarenlange overbelasting doet overlopen.

  22 februari 2023

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Kijkje over de grenzen?

  In ons land hebben we Gezond & Zeker, maar bestaat dat in het buitenland ook? Niet precies hetzelfde, maar er zijn wel vergelijkbare initiatieven in een aantal landen. Zo bestaat er in de UK de National Back Exchange die meer gericht is op de aanstuurders van ErgoCoaches. Ook zij hebben een jaarlijkse bijeenkomst met een markt erbij. Allemaal wel wat groter dan bij ons, maar het is dan ook een groter land.

  22 februari 2023

  Lees verder >>

Laad meer resultaten