Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Vitaal & gezond

Home » Vitaal & gezond
 • Het Gebruiksboekje Vernieuwen: doe jij ook mee?

  Vaardigheden zijn en blijven van groot belang voor iedereen die met fysieke belasting in de zorg bezig is. Vaardigheden om de cliënt te ondersteunen bij zelfredzaamheid, vaardigheden om hulpmiddelen optimaal te gebruiken en vaardigheden om zelf optimaal te bewegen.

  23 mei 2019

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Ouder worden: waardevolle zorgverleners

  Mensen begeleiden op momenten dat zij iemand nodig hebben geeft veel voldoening. Maar het  is ook een zwaar vak, zeker als je wat ouder wordt. Je lichaam verandert, je conditie vermindert, je wordt minder flexibel en het duurt langer voordat je bent hersteld van een zware dienst. Ook wordt de kans op het krijgen van klachten aan je rug, nek en schouders groter naar mate je ouder wordt.

  24 maart 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Weet je hoe het zit met zwangerschap en fysiek zwaar werk?

  Voor fysiek zwaar werk voor zwangeren zijn ook zorgorganisaties gehouden aan wettelijke bepalingen en regelgeving. De Inspectie SZW legt deze wet als volgt uit: gedurende de zwangerschap en eerste maanden na de bevalling mogen vrouwen niet worden verplicht frequent (dat wil zeggen meer dan eenmaal per uur) meer dan vijf kilo te tillen of te dragen.

  16 december 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – De mantelzorgende zorgverlener

  Het ergonomisch organiseren van je werkplek in de thuiszorg is al een hele klus, maar stel je voor dat je mantelzorger bent. Hoe zorg je dan voor een veilige werkplek? Hoe zorg je er voor dat je de steunkousen met een goed hulpmiddel kunt aantrekken? En dat je degene waar je mantelzorg aan geeft kunt douchen zonder dat je te veel voorovergebogen werkt? Wie zorgt er eigenlijk voor de mantelzorger?

  25 mei 2020

  Lees verder >>
 • Extra mentale steun voor zorg en welzijn met ‘Sterk in je Werk’

  Diverse landelijke organisaties starten vandaag binnen ‘Sterk in je werk’ met extra ondersteuning voor medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor, en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp.

  16 april 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Behoud van oudere zorgverleners voor de zorg

  Niet alleen in ons land, maar ook in landen als de VS wordt de noodzaak om zoveel mogelijk zorgverleners te behouden voor het beroep steeds groter. Een van de mogelijkheden is dan om oudere zorgverleners in staat te stellen met plezier langer door te laten werken. Schattingen in de VS zijn dat maar liefst een half miljoen zorgverleners met pensioen zal gaan voor 2022. Dat is een enorm verlies aan wat men noemt zorggeheugen en zorgervaring. Ook vormt juist die groep uitstekende mentoren voor jonge en of onervaren zorgverleners.

  15 januari 2020

  Lees verder >>

Laad meer resultaten