Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Aan de slag

 • Doe de achterdeur dicht – over leidinggeven aan bevlogenheid

  Het grote tekort aan personeel in de zorg speelt niet alleen in de zomer. Voor veel organisaties duurt de zomer het hele jaar. Er wordt van alles bedacht om personeel te werven. Maar het blijkt dat de achterdeur van zorgorganisaties wagenwijd open staat.

  12 november 2018

  Lees verder >>
 • Wil je weten waar je kansen liggen in zorg en welzijn?

  Tijdens de Gezond & Zeker Innovatiedag was ook Sterk in je werk, zorg voor jezelf vertegenwoordigd op de Praktijkmarkt. Dit initiatief van CNV Zorg en Welzijn en RegioPlus is een  loopbaantraject, speciaal voor mensen die in zorg en welzijn willen blijven werken en die eens stil willen staan bij zichzelf en hun werk. Zeker wanneer je te maken hebt met fysieke belasting of agressie tijdens je werk is het namelijk belangrijk om aan jezelf te denken. Bij de stand zijn cadeaukaarten uitgedeeld om gratis deel te nemen aan dit traject. Heb je Sterk in je werk gemist op de Gezond & Zeker Innovatiedag? Geen probleem, ook jij kunt kosteloos deelnemen door je aan te melden op www.sterkinjewerk.nl. 

  2 november 2018

  Lees verder >>
 • De Veranderende Rol van de ErgoCoach

  Organisaties die langer werken met ErgoCoaches merken dat hun rol verandert. Dat is logisch en een goede zaak. Een ErgoCoach is immers geen doel op zich, maar ondersteunt het beleid. Zo is de rol van ergocoaches anders bij het in gang zetten van veranderingen dan bij het volhouden van die veranderingen.

  15 april 2018

  Lees verder >>
 • Samenwerken aan duurzame inzetbaarheid

  Verschillende werkgevers, CNV Zorg en Welzijn en ZorgZijn Werkt slaan de handen ineen om regionaal extra in te zetten op duurzame inzetbaarheid. Dit doen zij met de extra ondersteuning van het Europees Sociaal Fonds, waarbij het mogelijk wordt gemaakt om verschillende pilots op te zetten en de ervaringen regionaal te delen.

  27 februari 2018

  Lees verder >>
 • Wendbaar aan het werk

  Onder de noemer Wendbaar aan het werk hebben werkgeversverenigingen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn in 2017 en 2018, in samenwerking met 32 organisaties in Zorg en Welzijn, een tweetal complementaire projecten uitgevoerd om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de zorg te versterken.

  28 december 2017

  Lees verder >>