Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Geen categorie

Home » Geen categorie
 • Kerst PreGo! – Verhaal: Hoe de Houthakker overbelasting voorkwam

  Een houthakker moet een heel bos omkappen. Maar halverwege merkt hij dat het steeds meer moeite kost. Bij elke boom kost het hem meer moeite. Hij zwoegt dag na dag door, waarbij het steeds zwaarder wordt en de opbrengst tegenvalt.

  21 december 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Mantelzorgende zorgverleners: dubbel belast

  Rond een derde van de mensen die in de zorg werken heeft naast hun gewone werk ook een mantelzorgtaak. Bijna de helft doet dat een à twee keer per week. Hoewel het mooi, goed en soms vanzelfsprekend is, is het wel een extra belasting: mantelzorgende zorgverleners zijn vaker ziek, ervaren meer werkdruk en voelen zich meer lichamelijk en emotioneel uitgeput dan hun zorgcollega’s die geen mantelzorger zijn.

  19 april 2023

  Lees verder >>
 • BlijfGezond Boekje beschikbaar!

  Het BlijfGezond Boekje, vol praktische tips over hoe je als zorgverlener gezond kunt blijven, was een enorm succes. In korte tijd zijn er 10.000 exemplaren verspreid en daarmee was de voorraad op. Daar had niemand op gerekend. Het goede nieuws is nu dat Gezond & Zeker een tweede druk heeft uitgegeven.

  21 maart 2023

  Lees verder >>
 • Nieuw! Businesscase Plafondtilsystemen

  Overwegen jullie als zorgorganisatie over te stappen op plafondtilliften, maar overzie je niet wat er allemaal bij komt kijken en wil je graag tevoren in kunnen schatten wat de kosten en baten zijn? Dan is er nu een businesscase voor je gemaakt die kan helpen om dat inzicht wel te krijgen.

  23 februari 2023

  Lees verder >>
 • Workshopleiders gezocht!

  We hebben goed nieuws! In 2023 kunnen we, zoals het er nu naar uitziet, weer een Gezond & Zeker Innovatiedag organiseren. Een landelijke congresdag met een interessant workshop-programma, een uitgebreide Praktijkmarkt en vooral heel veel kennis en praktische tips rondom de thema’s fysieke belasting, agressie en werkdruk/werkbalans. Vanwege corona vond de laatste Innovatiedag plaats in 2019, maar in het najaar van 2023 hopen we jullie weer allemaal te ontvangen! Voor deze Innovatiedag zijn we nu opzoek naar enthousiaste en kundige workshopleiders.

  22 november 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Filmpjes voor medewerkers in ondersteunende diensten

  Je kent vast alle filmpjes over til- en transferhandelingen die je op www.goedgebruik.nl kunt vinden. Gezond & Zeker heeft ervoor gezorgd dat ze allemaal overzichtelijk te bekijken zijn en we zorgen dat er nieuwe filmpjes bijkomen.

  22 november 2022

  Lees verder >>

Laad meer resultaten