Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Geen categorie

Home » Geen categorie
 • Jaarverslag Gezond & Zeker 2021 is uit!

  Sinds 2005 coördineert RegioPlus samen met de regionale werkgeversorganisaties Gezond & Zeker. Gezond & Zeker is een actief en innovatief programma met als doel het verspreiden van kennis en tools naar werknemers in Zorg en Welzijn om agressie en fysieke belasting te voorkomen. Ook in 2021 ontwikkelden we weer allerlei nieuwe kennis en tools en organiseerden we uiteenlopende activiteiten. Een overzicht hiervan is nu te vinden in het Gezond & Zeker Jaarverslag 2021!

  3 augustus 2022

  Lees verder >>
 • Onderzoek: klachten bewegingsapparaat zorgverleners gezamenlijke verantwoordelijkheid opleiding én zorgorganisaties.

  Er is een groot tekort aan verpleegkundigen en dat tekort wordt alleen maar groter. Daarom moeten we aan de ene kant verpleegkundigen opleiden, maar aan de andere kant moeten we gediplomeerden ook behouden. Anders is het dweilen met de kraan open.

  26 juli 2022

  Lees verder >>
 • Gezellige drukte op de Gezond & Zeker Regiodag Ede

  Op 20 juni vond het eerste live Gezond & Zeker evenement sinds 2019 plaats: de Regiodag in Ede. Het was een gezellige drukte, met ruim 100 bezoekers kan de organisatie terugkijken op een geslaagd eerste evenement. 

  28 juni 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Onderhoud van Hulpmiddelen: wat is jouw verantwoordelijkheid?

  Tilliften helpen je om gezond je werk te kunnen blijven doen. Dat staat vast en we kunnen ook echt niet meer zonder in de zorg. Ze zijn een vanzelfsprekend onderdeel van je werk geworden. Daarom sta je er wellicht niet altijd bij stil, maar tilliften en andere hulpmiddelen die je als zorgverlener gebruikt moeten natuurlijk ook onderhouden worden. Want hulpmiddelen slijten, er moeten onderdelen vervangen of gerepareerd worden en op den duur zal er zelfs een nieuw hulpmiddel moeten komen. Als dat allemaal niet op tijd wordt gedaan, kunnen er ongelukken gebeuren.

  21 juni 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Makkelijker opstaan

  Het opstaan is een belangrijke beweging. Opstaan om koffie te zetten, de telefoon te pakken, de krant te pakken of een hand te geven. Als een cliënt achteruit gaat, merk je dat vaak als eerste bij het opstaan. Daarom is het essentieel de opstabeweging zo lang mogelijk intact te houden. Dat is niet alleen prettig voor de cliënt, ook voor jou: minder zwaar en frequent te assisteren bij transfers of tilhandelingen. Hier hebben we een pdf voor je over het opstaan.

  21 juni 2022

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip: Trillende sokken als innovatiekracht

  De laatste jaren brengen de 27 Samenwerkende Topklinische OpleidingsZiekenhuizen een innovatiegids uit. In deze gids staan 92 innovaties van (zorg)professionals uit de topklinische opleidingsziekenhuizen. Het zijn innovaties die vooral gericht zijn op de ziekenhuissituatie, maar ze zijn ook vaak breder inzetbaar.

  28 april 2022

  Lees verder >>

Laad meer resultaten