Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting » Businesscase Plafondtilliften

Businesscase Plafondtilliften

Vorig jaar werden de zeer positieve resultaten van het onderzoek bekend dat Gezond & Zeker deed bij en met SVRZ naar hun grootschalige introductie van plafondtilsystemen. Je kunt het rapport van het onderzoek hier downloaden. Besloten werd om een speciale businesscase over dit type systemen te maken zodat de kosten en baten helder zouden worden voor andere zorgorganisaties die zoiets ook zouden willen. Die is vrijwel klaar en maakt op dit moment nog een laatste ronde langs experts en dan is hij voor jullie beschikbaar.

Het is duidelijk dat, onder bepaalde voorwaarden,  dit soort systemen ook financieel gezien gunstig kunnen uitpakken. Zorgverleners waren er al razend enthousiast over toen ze gemiddeld het rapportcijfer 9 gaven.  

Het is een rekenmodule geworden op basis van al het onderzoek dat we hebben kunnen vinden. De module kan je aanpassen op je eigen situatie door bijvoorbeeld je huidige situatie in te vullen (aantal ‘gewone’ tilliften, de mobiliteit van jullie cliënten etc). Want businesscases hebben vaak als groot nadeel dat ze lastig toepasbaar zijn op de eigen situatie. Die situatie is vaak net weer even anders en dat maakt het complex in te schatten of de beschreven voor- en nadelen voor de eigen organisatie net zo zullen uitpakken. Daarom is het een excel module geworden die vanzelf doorrekent wat je mag verwachten voor jullie eigen situatie. Deze module bestaat uit drie afzonderlijke tabbladen. Eén ervan is gereserveerd voor de baten, een tweede is voor de kosten en op het derde tabblad wordt de balans opgemaakt.

Wil je ook nog meedenken? Stuur dan een mailtje naar info@gezondenzeker.nl . We laten je het in elk geval weten als hij op de site staat.